Top 10

Cea mai mare intersecţie cu pod din Republica Moldova a fost deschisă circulaţiei

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la lansarea intersecţiei denivelate din localitatea Sărăteni, fiind prima construcţie de acest fel, ridicată în ultimii 20 de ani, în Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

După ce a inspectat noua construcţie, şeful Executivului a adus mulţumiri poporului american pentru această asistenţă generoasă.

„Este cel mai mare proiect de asistenţă tehnică, bani care au fost aduşi în Moldova gratis. Reuşim să vedem un drum de calitate europeană pe bani americani, este o simbioză foarte reuşită. Sînt convins că este doar un prim proiect, deoarece ar mai fi nevoie de cel puţin 20 de astfel de intersecţii denivelate. Sper foarte mult că vom avea şi în Chişinău astfel de proiecte, fiindcă asta va permite să descongestionăm traficul. Aduc mulţumiri poporului american, ambasadorului şi colegilor de la Ambasadă care au monitorizat activ lucrările de construcţie” a menţionat Iurie Leancă.

La eveniment au mai fost prezenţi ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, reprezentaţi ai Fondului Provocările Mileniului Moldova şi ai Corporaţiei Provocările Mileniului.

„Am primit o replică foarte interesantă de la o doamnă primar dintr-un sat situat de-a lungul traseului pe care îl reabilităm, care a spus că într-un an am tranzitat de la Uniunea Sovietică la Uniunea Europeană. Guvernul Republicii Moldova într-adevăr întreprinde măsuri concrete care să apropie ţara de UE, iar SUA va fi mereu alături de Republica Moldova în diverse proiecte”, a precizat William Moser.

Intersecţia denivelată constă dintr-un pod nou cu lungimea de circa 60 de metri, lăţimea de 13,5 metri şi înălţimea de şapte metri. În acest scop au fost alocate aproape două milioane de dolari din fondurile Programului Compact.

Construcţia a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, pe o lungime de 93 de km, efectuată în cadrul Programului Compact. Intersecţia va contribui la fluidizarea traficului şi la sporirea securităţii circulaţiei rutiere în perimetrul drumurilor naţionale R14 (Chişinău-Bălţi) şi M2 (Chişinău-Soroca).

Porţiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul naţional M2, care asigură legătura dintre Republica Moldova şi Ucraina. Lucrările de reabilitare a acestui traseu au demarat în 2012 şi vor continua pînă la finele lunii august 2014. Reconstrucţia şi modernizarea drumului de 93 de km Sărăteni-Soroca este obiectivul proiectului Reabilitarea drumului în cadrul Programului Compact, finanţat de Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului.


[006396]


Cea mai mare intersecţie cu pod din Republica Moldova a fost deschisă circulaţiei Cea mai mare intersecţie cu pod din Republica Moldova a fost deschisă circulaţiei
Catastrofa aeriană din Ucraina: SBU a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta sol-aer Catastrofa aeriană din Ucraina: SBU a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta sol-aer
Cîteva oraşe din Republica Moldova vor obţine statutul de municipiu
Ministerul Culturii va aloca 17 mii de lei pentru reabilitarea terenului unde a avut loc bătălia de la Lipnic a lui Ştefan cel Mare Ministerul Culturii va aloca 17 mii de lei pentru reabilitarea terenului unde a avut loc bătălia de la Lipnic a lui Ştefan cel Mare
Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE a fost publicat în Monitorul Oficial Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE a fost publicat în Monitorul Oficial
Iurie Leancă după ce a vizitat o fabrică de vin din Ştefan Vodă: „Sîntem pregătiţi pentru piaţa europeană” Iurie Leancă după ce a vizitat o fabrică de vin din Ştefan Vodă: „Sîntem pregătiţi pentru piaţa europeană”
Un oraş antic a fost acoperit în întregime de ape
Structurile de forţă din regiunea transnistreană continuă să-şi sporească prezenţa militară în Zona de securitate
Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei a fost respinsă de deputaţi Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei a fost respinsă de deputaţi
Furtună în Bulgaria: Două localităţi de pe malul mării au decretat stare de dezastru