ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

NATO va monitoriza îndeaproape modernizarea militară a Bulgariei

12:54 | 13.10.2014 Categorie: Externe

img14000094

Washington, 13 oct. /MOLDPRES/.  Alianța Nord-Atlantică va monitoriza îndeaproape modernizarea echipamentelor militare ale Bulgariei, după cum este trasată aceasta în documentul strategic "Outlook 2020", implementată de executivul de la Sofia, potrivit cotidianului Sega, scrie luni site-ul novinite.com, consultat de AGERPRES şi  MOLDPRES. 


Potrivit Sega, care citează o întrevedere săptămîna trecută între ministrul bulgar al apărării Velizar Șalamanov și Heinrich Brauss, asistentul secretarului general pentru planificare și politica de apărare, NATO ar putea recurge la o procedură de infringement în cazul în care viitorul guvern nu va respecta planul. 

Se pare că Brauss ar fi avertizat că, dacă următorul guvern va decide să nu respecte prevederile textului, nu va beneficia de unele programe de investiții ale Alianței. Cu ocazia unui forum industrial desfășurat la Sofia, la care Brauss a fost invitat, el a lăudat planul "Outlook 2020" și l-a descris drept "ambițios". "Noi la Bruxelles sîntem gata să contribuim la concretizarea acestui plan" a asigurat Brauss. 

"Noi considerăm că planul "Outlook 2020" poate ajuta la transformarea forțelor armate ale Bulgariei în cadrul NATO și UE. Toți aliații trebuie să se adapteze. Fără aceasta există riscul real de a fi depășiți de inamicii noștri", a conchis responsabilul.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!