ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Corman, decorat de diaspora mondială ucraineană

09:49 | 20.10.2014 Categorie: Oficial

img14000113

Chișinău, 20 oct. /MOLDPRES/.  Președintele Parlamentului Igor Corman a participat, în seara zilei de ieri, la concertul omagial dedicat celebrării a 200 de ani de la nașterea poetului naţional al Ucrainei, Taras Şevcenko. Evenimentul, desfășurat sub patronajul Președintelui Parlamentului Igor Corman, a avut loc în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional de Arte ,,Plai Natal”., informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Concertul a reunit sute de iubitori de frumos - etnici ucraineni din Republica Moldova, oameni de cultură și politicieni din cele două țări, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, simpli cetățeni, care s-au bucurat de spectacolul regizat de Artista Emerită Elena Ter, directorul Festivalului ,,Plai Natal”.

Potrivit Speakerului Igor Corman, între Republica Moldova și Ucraina există o relație deosebită datorită comunității ucrainenilor din țara noastră, care este cea mai numeroasă. „În vremurile grele, cultura și arta capătă o semnificație aparte. Cultura este cea care ne formează ca popor şi, în acelaşi timp, tot cultura este cea care ne apropie de alte națiuni, pentru că legătura între culturi nu cunoaște granițe. Ne-am adunat astăzi împreună pentru a aduce un omagiu poetului național al Ucrainei, Taras Șevcenko, care a fost nu doar fondatorul literaturii moderne ucrainene, dar și un important gînditor și luptător pentru eliberarea națională a poporului său”, a menționat Președintele Parlamentului în mesajul adresat participanților la eveniment. 

Igor Corman s-a referit și la rolul minorităților naționale în dezvoltarea socială, culturală și economică a Republicii Moldova, arătîndu-se convins că modernizarea țării după modelul european, poate fi realizată doar în unitate și înțelegere. „Moldova este casa noastră comună și cred că noi toți avem același scop – să trăim în pace și bunăstare. Doar împreună putem asigura un viitor mai bun pentru țara noastră”, a declarat șeful Legislativului.

Organizatorii Festivalului i-au mulțumit Președintelui Parlamentului pentru susținere și, în semn de înaltă apreciere, i-au oferit medalia „200 ani de la nașterea poetului Taras Hrehorovici Șevcenko”, instituită de Consiliul coordonator mondial al diasporei ucrainene pentru a cinsti memoria „Marelui Cobzar al Ucrainei”.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!