ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din Străşeni, Orhei şi Hînceşti participă la un proiect ecologic finanţat de UE

12:43 | 21.10.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Elevi din trei instituţii de tip rezidenţial din raioanele Străşeni, Hînceşti şi Orhei participă în perioada octombrie-noiembrie la proiectul „Cunoaşte pădurea”. Acesta face parte din planul de comunicare al Agenţiei de Stat „Moldsilva” realizat în colaborare cu Programul internaţional în domeniul silviculturii ENPI FLEG II finanţat de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES. 

Scopul proiectului „Cunoaşte pădurea” constă în educarea şi informarea copiilor, motivîndu-i să aleagă un mod sănătos de viaţă, în armonie cu natura. 

Pînă la sfîrşitul toamnei, discipolii gimnaziilor-internat din oraşele Străşeni, Orhei şi din satul Cărpineni, raionul Hînceşti, vor participa la lecţii tematice şi prezentări, atît teoretice, cît şi practice cu deplasări în teren. Conform programului de acţiuni, copiii vor fi testaţi la capitolul cunoştinţe despre pădure, vor identifica probleme, propunînd soluţii. 

Cei mai activi elevi vor fi premiaţi şi vor avea posibilitatea să participe împreună cu specialiști din domeniu la crearea și realizarea unui spot video social cu genericul “Pădurea în viziunea copiilor”. De asemenea, invingătorii din cele trei instituții vor face o excursie în rezervațiile naturale ale Republicii Moldova. 


Din anul 2011, Agenția “Moldsilva” și ENPI FLEG desfășoară mai multe proiecte comune cu implicarea instituțiilor de învățămînt și cele de tip rezidențial. Ca urmare a acestora au fost editate cărţile “Pădurea o șansa pentru viitor”, “Chemarea pădurii”, iar printre copiii din ţară se bucură de popularitate concursurile “Codrule, codruțule”, “Cunoaște Dunărea și Prutul” ş.a.

img14000118

img14000118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!