ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a decis crearea unei noi instituţii publice

09:50 | 22.10.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Executivul a decis astăzi crearea Instituţiei Publice "Unitatea de implementare a creditului de asistenţă acordat de Guvernul Republicii Polone", informează MOLDPRES. 

Instituţia va fi creată cu scopul implementării şi monitorizării eficiente a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi cel al Poloniei privind obţinerea unui credit de asistenţă pentru finanţarea proiectelor în domeniul agriculturii. 

Noua structură va monitoriza procesul de acordare a împrumuturilor din fondul de recreditare pentru beneficiarii creditului de asistenţă, va oferi resurse financiare prin intermediul diferitelor instrumente financiare şi va acorda servicii de instruire şi consultanţă pentru afaceri. 

Unitatea de implementare a creditului de asistenţă acordat de Guvernul Republicii Polone va fi subordonată Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură. 

În urma semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Poloniei, ţara noastră a obţinut un credit de asistenţă de 100 mln de euro.

img14000156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!