ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pasagerii din țările afectate de Ebola vor putea intra în SUA doar prin cinci aeroporturi

12:10 | 22.10.2014 Categorie: Externe

Washington, 22 oct. /MOLDPRES/. Pasagerii care intră în Statele Unite ale Americii (SUA) venind din țările afectate de Ebola - Liberia, Sierra Leone și Guineea - trebuie să aleagă unul din cele cinci aeroporturi unde funcționează măsuri de control sporite, a anunțat  Ministerul american al securității interne, transmit REUTERS și EFE, preluate de AGERPRES şi MOLDPRES. 

În baza acestor restricții, care intră în vigoare de miercuri, pasagerii vor fi supuși la teste de temperatură și alte verificări pe aeroporturile JFK din New York, Newark din New Jersey, Dulles din Washington, precum și pe aeroporturile internaționale din Atlanta și Chicago. Pe aceste aeroporturi sosesc 94% dintre zborurile către SUA din statele cu focare de Ebola. 

 Restricțiile se vor aplica tuturor călătorilor, inclusiv cetățenilor americani, și vizează "prevenirea propagării" Ebola în SUA, a precizat ministerul. 


img14000278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!