ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operațiunile militare împotriva Statului Islamic au costat pînă în prezent 424 milioane de dolari

12:52 | 22.10.2014 Categorie: Externe

Washington, 22 oct. /MOLDPRES/. Pentru a lupta împotriva organizației teroriste Statul Islamic în Irak și Siria, Statele Unite ale Americii și țările membre ale coaliției au cheltuit pînă în prezent 424 milioane de dolari, a declarat marți purtătorul de cuvînt al Pentagonului, amiralul John Kirby, informează miercuri RIA Novosti, citată de AGERPRES şi MOLDPRES. 

„Am cheltuit circa 424 milioane de dolari de la începutul operațiunii lansate pe 8 august', a afirmat Kirby. Astfel, a precizat el, costul operațiunii se ridică la 7,6 milioane de dolari pe zi. 

De la începutul campaniei militare, Statele Unite și aliații săi au lansat în total peste 300 de raiduri aeriene împotriva jihadiștilor SI, dintre care peste 230 în Irak și 76 în Siria. 

Statul Islamic luptă împotriva guvernului sirian din 2012, însă și-a extins atacurile în iunie 2014 și în Irak, cucerind teritorii întinse în ambele țări și proclamînd un califat islamic pe teritoriile aflate sub controlul său. 

Coaliția internațională condusă de Statele Unite desfășoară în prezent o operațiune militară prin lansarea de lovituri aeriene împotriva țintelor SI în Irak și Siria, notează RIA Novosti.

img14000281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!