ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aviaţia sanitară din R. Moldova ar putea beneficia de un elicopter de ultima generație

15:01 | 22.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Un elicopter modern pentru transportarea de urgenţă a pacienţilor a fost prezentat astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău conducerii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, care urmează să achiziţioneze noi aparate de zbor destinate serviciului de ambulanțe aeriene, informează MOLDPRES. 

Elicopterul de model Bell 429 costă peste şase milioane de dolari și aparține unei companii canadiene. Ministrul degrevat al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a declarat că pentru a procura un asemenea aparat de zbor se va apela la credite. 

Reprezentantul companiei Bell Helicopter, Jakub Hoda, a menționat că elicopterul oferă posibilitatea transportării a doi pacienții în poziție culcată concomitent, inclusiv doi însoțitori medicali şi doi membri ai echipajului.

”Este un aparat de zbor de ultima generație, avînd și costuri de operare mai reduse. În plus, oferă o siguranță sporită a zborurilor”, a spus Jakub Hoda. 

În prezent, serviciile de transportare pe calea aerului a bolnavilor în stare gravă în Republica Moldova se efectuează cu două elicoptere MI-2 din dotarea ÎS Moldaeroservice.

img14000296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!