ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile cu venituri mici pot solicita ajutor pentru perioada rece a anului

14:55 | 23.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Familiile cu venituri mici pot solicita ajutor pentru perioada rece a anului. Cererile pot fi depuse la asistentul social din localitate, informează MOLDPRES. 

Mai exact, de un asemenea ajutor ar putea beneficia familiile cu un venit global mediu mai mic decît minimum garantat de stat, pensionarii, invalizii, șomerii, familiile defavorizate beneficiare de ajutor social, cei care îngrijesc copii mai mici de trei ani ori un membru al familiei cu grad de invaliditate. Ajutorul este oferit de la data depunerii cererii. De aceea, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei precizează într-un comunicat de presă că solicitările trebuie depuse preventiv, pentru a nu rata plata ajutorului pentru luna noiembrie curent. 

În acest an, caracteristicile și punctajul aferent pentru evaluarea bunăstării familiei au fost modificate. Astfel, începînd cu 1 noiembrie 2014, Venitul Lunar Minim Garantat este de 720 lei. De asemenea, la calcularea venitului familiilor defavorizate în care sînt membri salariați li se vor ignora venituri de 200 lei. Nu va fi luat în calcul nici suportul financiar ce îl primesc familiile de pensionari ce au pensii mai mici de 1500 de lei. De ajutor vor putea beneficia şi familiile cu venituri mici care au în casă televizor color, frigider, mașină de spălat cu program manual, aspirator şi centru muzical. 

Ajutorul pentru perioada rece a anului este oferit pentru lunile noiembrie-martie și constituie 250 de lei lunar. În anul 2013 de acest suport au beneficiat 80 de mii de familii.

img14000329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!