ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Simona Halep se va întîlni astăzi cu Ana Ivanovici în semifinalele Turneului Campioanelor

13:15 | 24.10.2014 Categorie: Sport

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Simona Halep, locul 4 WTA, o va întîlni, astăzi, de la ora 14.30, pe sportiva sîrbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA, în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, într-un meci ce va conta pentru ierarhia finală a Grupei Roşii, relatează MOLDPRES cu referire la diferite surse electronice.

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare. Dacă va termina prima, atunci Halep va evolua împotriva ocupantei poziţiei secunde din Grupa Albă, în caz contrar va juca în faţa cîştigătoarei. 

Sportiva din Constanţa este a treia româncă participantă la Turneul Campioanelor. Virginia Ruzici a fost prezentă la două ediţii ale Turneului Campioanelor, în 1977 şi 1978, fiind eliminată în ultimul tur. Irina Spîrlea obţinuse pînă în prezent cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, după ce a jucat două semifinale, în 1997 şi 1998, din trei participări (în 1996 a fost eliminată în primul tur). Şi Spîrlea, şi Ruzici au jucat în sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucătoare. Actualul format, cu opt jucătoare împărţite în două grupe, a fost adoptat în 2003.

Halep şi Iavnovici s-au întîlnit de trei ori pînă în prezent, în circuitul WTA. În semifinalele turneului "mic" al campioanelor, de la Sofia, din 2013, Halep s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-3, apoi românca a cîştigat şi meciul din sferturile de finală ale turneului de la Madrid, scor 6-2, 6-2, desfăşurat în acest an. În 2013, în turul al doilea la Doha, Halep a abandonat meciul cu Ivanovici, la scorul de 6-3 pentru adversara ei. O a patra întîlnire  a avut loc în acest an, la Bucureşti, în Fed Cup. Atunci, Ivanovici a cîştigat cu 6-3, 7-6 (3). La începutul acestei luni, Halep ar fi trebuit să joace cu Ana Ivanovici în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, însă românca s-a retras din competiţie din cauza unei accidentări. 

Halep, cu două victorii în tot atîtea meciuri, conduce în clasamentul Grupei Roşii, urmată de Ivanovici şi Williams, cu cîte o victorie, şi de Bouchard, care a înregistrat două înfrîngeri.

O victorie vineri îi va asigura Simonei Halep un cec de 569.000 de dolari şi 690 de puncte WTA, iar o înfrîngere 426.000 de dolari şi 530 de puncte WTA. 

Tot vineri, sînt programate şi ultimele partide din Grupa Albă, Maria Şarapova, Rusia, locul 2 WTA - Agnieszka Radwanska, Polonia, locul 6 WTA, meci urmat de Petra Kvitova, Cehia, locul 3 WTA - Carolina Wozniacki, Danemarca, locul 9 WTA. Wozniacki conduce grupa cu două victorii, fiind urmată de Radwanska şi Kvitova, cu cîte o victorie şi o înfrîngere, în timp ce Şarapova este pe ultimul loc. BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

img14000369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!