ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă companii au primit carnetele de membru al Camerei de Comerț și Industrie

16:19 | 24.10.2014 Categorie: Economie

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr, a înmînat astăzi carnetele de membru pentru nouă companii, care au aderat recent la CCI. Acestea sînt Moldauditing, Vinuri Ialoveni, Habsev Grup, Migdal SGP, Pro Grain, Zernoff, Retiva Transport, Danube Logistics și Cryotec EST, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al CCI. 

Valeriu Lazăr a informat noii membri despre prioritățile instituției în viitorul apropiat și i-a îndemnat să participe activ la acțiunile CCI. Calitatea de membru va deschide accesul la diverse servicii pe care le oferă Camera de Comerț și Industrie, de la consultanță în lansarea unei afaceri și pînă la internaționalizare, dar și de reprezentare. Printre obiectivele CCI se numără consolidarea sistemului de interacțiune cu membrii săi și poziționarea ca principal partener în vederea adaptării businessului moldovenesc la noile realități economice, după intrarea în vigoare a Acordului de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător cu UE (DCFTA) și a Acordului de comerț liber cu Turcia. 

„DCFTA deschide foarte multe oportunități, dar și provocări pe potrivă. În următorii ani avem de implementat cca 300 de directive europene, care presupun schimbări în modul de funcționare a întreprinderilor. De aceea, Camera de Comerț și Industrie va asigura o platformă de comunicare între mediul de afaceri, pe care îl reprezintă conform mandatului său, și autoritățile publice", a declarat Valeriu Lazăr. 

Pavel Bodarev, directorul Moldauditing, a declarat că membrii CCI trebuie să fie activi în dezvoltarea economiei naționale, iar Camera de Comerț și Industrie reprezintă o bună platformă în acest sens. De asemenea, Ștefan Odagiu, directorul Vinuri Ialoveni, și-a exprimat încrederea că prin intermediul CCI întreprinderea își va putea promova producția pe piețele țintă, dar și viziunea asupra politicii fiscale și necesității eliminării barierelor în calea exportului.

Thomas Moser a declarat că fiind membru al Camerei de Comerț și Industrie, Danube Logistics speră să promoveze eficient oportunitățile de transport prin Portul internațional Giurgiulești și ale parcului industrial pe care-l administrează.

img14000385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!