ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Margareta Timofti a participat la manifestările dedicate Zilei Organizaţiei Naţiunilor Unite

17:50 | 24.10.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, a participat astăzi la manifestările dedicate Zilei Organizaţiei Naţiunilor Unite, care s-au desfăşurat în comuna Sîngereii Noi, raionul Sîngerei, informează MOLDPRES citînd Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale

Margareta Timofti, împreună cu Nicola Harrington-Buhay, coordonator rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi reprezentant permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, şi Valentina Ceauşceac, primarul localităţii, a asistat la un meci de fotbal dintre echipa angajaţilor ONU în Republica Moldova şi cea a comunei. Meciul s-a desfăşurat în Sala de sport, reparată şi dotată cu echipament sportiv modern în cadrul unui program ONU de renovare a infrastructurii comunitare. 

Comuna Sîngereii Noi, fondată în 1921, cu o populaţie de peste 5.000 de locuitori, este una dintre cele 200 de localităţi din ţară, care beneficiază de sprijinul ONU în consolidarea autonomiei locale, prin elaborarea strategiilor şi planurilor de dezvoltare a comunităţii. 

În cadrul unui proiect de facilitare a accesului la informaţii, finanţat de ONU, sătenii au acces gratuit la internet în perimetrul parcului din centrul localităţii. 

Prima Doamnă a oferit cărţi bibliotecilor din comună şi a participat la o expoziţie a meşteşugurilor şi tradiţiilor populare, precum şi la un concert al formaţiilor artistice din raionul Sîngerei. 

În cadrul evenimentului, desfăşurat în Casa de Cultură, Margareta Timofti a apreciat performanţa autorităţilor locale, care au realizat gazificarea satelor Sîngereii Noi şi Mărineşti, reparaţia bibliotecilor publice din comună şi completarea fondului de carte, amenajarea parcului, reparaţia capitală a drumului central şi a liceului. 

„Localitatea Sîngereii Noi reprezintă un model de urmat în ţara noastră. Sînteţi o comunitate, care, deşi formată din mai multe grupuri religioase, convieţuieşte în pace şi bună înţelegere”, a declarat Prima Doamnă. 

Margareta Timofti a mulţumit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru suportul pe care îl oferă autorităţilor de la Chişinău în procesul de modernizare a societăţii. 

„Este important să punem accent pe educaţie şi să ne asigurăm că niciun copil nu rămîne în afara instituţiilor de învăţămînt. Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi este, de asemenea, o prioritate. Anume agenţiile ONU prin activitatea lor contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor noştri, la realizarea priorităţilor de dezvoltare ale ţării. Permiteţi-mi să adresez echipei care activează în structura ONU din Republica Moldova cele mai sincere şi cordiale felicitări cu ocazia Zilei ONU. Le dorim cu această ocazie reprezentanţilor ONU succese în activitatea lor nobilă”, a spus Prima Doamnă. 

Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a început activitatea în Republica Moldova prin intermediul agenţiilor sale specializate în 1992. 

img14000388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!