ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Egiptul decretează stare de urgenţă în nordul Peninsulei Sinai

10:07 | 25.10.2014 Categorie: Externe

Cairo, 25 oct. /MOLDPRES/. Egiptul a decretat vineri stare de urgenţă pentru o perioadă de trei luni într-o regiune din nordul Peninsulei Sinai, bastion al jihadiştilor, a anunţat Preşedinţia într-un comunicat, după moartea a 30 de militari într-un atentat sinucigaş, relatează Mediafax, citată de MOLDPRES.

Această stare de urgenţă, instituită printr-un decret al preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, a intrat în vigoare sîmbătă la ora 3.00 GMT (6.00, ora Moldovei), "pentru o durată de trei luni", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Starea de urgenţă este decretată pe un teritoriu care cuprinde inclusiv oraşul Rafah, situat la frontiera cu Fîşia Gaza palestiniană, şi regiuni din centrul Peninsulei Sinai.

De asemenea, Cairo a anunţat că va închide începînd de sîmbătă punctul de trecere de la Rafah, pentru a garanta securitatea în regiune.

"Armata şi poliţia vor lua toate măsurile necesare pentru a face faţă ameninţărilor prezentate de terorism şi finanţarea acestuia, pentru a garanta securitatea în regiune şi pentru a-i proteja pe cetăţenii săi", potrivit decretului prezidenţial, scrie MOLDPRES, cu referire la Mediafax.

img14000392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!