ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-au împlinit 65 de ani de la nașterea poetei Leonida Lari

13:04 | 26.10.2014 Categorie: Cultură

img14000415

Chişinău. 26 oct. /MOLDPRES/. Poeta, prozatoarea, eseista și traducătoarea Leonida Lari ar fi împlinit astăzi 65 de ani, relatează MOLDPRES. 


S-a născut pe 26 octombrie anul 1949 în satul Bursuceni, raionul Sîngerei, într-o familie de intelectuali. În 1971 a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova.

A fost redactor-șef al primei reviste cu grafie latină din R. Moldova ”Glasul Națiunii”, precum și deputat în Sovietul Suprem al URSS și deputat în  Camera Deputaților a României.

A debutat editorial cu volumul  ”Piața Diolei”  în 1974. Au urmat  volumele ”Marele vînt”, ”Scoica solară”, ” Mitul trandafirului” , ”Dulcele foc” ș.a.

A  fost decorată cu ”Ordinul Republicii”.  S-a stins din viață pe 11 decembrie 2011 la Chişinău.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!