ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a fost atribuit un teren de 5 ha pentru construcţia liceului moldo-turc

11:13 | 27.10.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Comrat a atribuit un teren cu o suprafaţă de cinci hectare pentru construcţia unui liceu moldo-turc în localitate, transmite MOLDPRES. 

Cu o cerere în acest sens către Primăria şi Consiliul local Comrat s-a adresat în luna mai a anului curent Agenţia Internaţională Turcă de Cooperare (TIKA). Săptămîna trecută, aleşii locali au examinat solicitarea părţii turce şi au decis să atribuie cinci hectare de pămînt în partea de vest a oraşului Comrat, în direcţia satului Congazcic, conform portalului Gagauzinfo.md. 

Potrivit unui plan aprobat, pe acest teritoriu urmează să fie construite blocuri pentru studii, cămine şi alte anexe necesare unei instituţii de învăţămînt.

În perioada următoare, agenţia TIKA intenţionează să solicite Guvernului R. Moldova să schimbe destinaţia terenului din cea cu destinaţie agricolă în cea pentru construcţii.



img14000432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!