ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cîntăreaţa de muzică uşoară Nelly Ciobanu îşi sărbătoreşte ziua de naştere

13:23 | 28.10.2014 Categorie: Cultură

img14000480

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Astăzi este ziua de naştere a interpretei de muzică uşoară Nelly Ciobanu, Artist al Poporului, informează MOLDPRES. 

S-a născut pe 28 octombrie 1974 în satul Cania, raionul Cantemir. A studiat la Colegiul de Muzică din oraşul Tiraspol. A debutat în anul 1993, în duetul „Master Dinamit”.

Cîntă în 11 limbi: română, engleză,  rusă, italiană ş.a. 

Este laureată a numeroase concursuri internaţionale: în anul 1998 a cîştigat premiul II la Festivalul „Yalta”, în 1999 – Premiul mare la concursul „Discovery” în Bulgaria, premiul II la Festivalul „Vocea Asiei” (Alma-Ata, Kazahstan), în anul 2000 − premiul I la Festivalul „Slavianskii Bazar” din Belarus, medalia de bronz la Jocurile Delfice în Rusia, în 2002 - premiul de aur al Festivalului „Primăvară de aprilie” (Coreea de Nord), în anul 2003 − premiul II la Festivalul „Novaia volna” în Jurmala, Grand Prix la concursul „K. Shulzhenko” (Kharkiv). 
 

În februarie 2009 este aleasă de juriul de specialitate şi de televoting să reprezinte Republica Moldova la Concursul Muzical „Eurovision” cu piesa „Hora din Moldova". 

În 2001 Nelly Ciobanu a devenit Artist al Poporului.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!