ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Sud din R. Moldova şi ADR Sud-Muntenia din România vor semna un Memorandum de colaborare

15:57 | 28.10.2014 Categorie: Regiuni


img14000486

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. O delegaţie din România condusă de preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, s-a aflat ieri în vizită la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud). Cu acest prilej la Cimişlia a avut loc o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale din zonele de sud ale R. Moldova şi României, comunică MOLDPRES. 


În cadrul întrunirii directorul ADR Sud din ţara noastră, Maria Culeşov, şi omologul său de la ADR Sud-Muntenia (România), Liviu Muşat, au făcut un schimb de păreri referitor la activitatea acestor structuri. Liviu Muşat a dat înalte aprecieri activităţii colegilor din R. Moldova, în special mecanismului de finanţare din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. “Prin accesul la fondul naţional, ADR Sud a obţinut o experienţă de atragere şi gestionare a banilor, pe care n-am avut-o noi, deoarece instituţia noastră a fost creată pentru a gestiona fonduri europene”, a menţionat şeful agenţiei din România. 

Totodată, reprezentanţii ADR Sud şi ADR Sud-Muntenia au identificat posibilităţi de colaborare şi extindere a relaţiilor prin semnarea unui Memorandum de cooperare între cele două agenţii. 

La rîndul său, preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi-a arătat disponibilitatea de colaborare cu ADR Sud. “Este o instituţie care ar trebui să transforme oraşul Cimişlia într-un centru de dezvoltare regională. Vrem să vă împărtăşim experienţa, iar fondurile europene pe care urmează să le accesaţi - să le puteţi gestiona conform necesităţilor”, a subliniat sursa citată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!