ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companii din patru ţări şi-au prezentat produsele la Expoziţia "Moldova Fashion Expo"

13:20 | 30.10.2014 Categorie: Economie

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. La Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO a fost lansată astăzi Săptămîna Modei, care include Expoziţia Internaţională Specializată “Moldova Fashion Expo”, ediţia a XIV-a. La acest eveniment, care se va desfăşura pînă pe 2 noiembrie, participă peste 80 de companii din Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina, informează MOLDPRES. 

Expoziţia este organizată de instituţia-gazdă în colaborare cu Asociaţia Patronală din Industria Uşoară APIUS, Proiectul "Din inimă" şi cu suportul oficial al Ministerului Economiei al R. Moldova. 

Prezentă la inaugurare, Lilia Palii, secretar de stat al Ministerului Economiei, a salutat participanţii la expoziţie şi a remarcat că "Moldova Fashion Expo" este cel mai important forum al industriei uşoare, ce reflectă situaţia de pe piaţa de consum a ţării. Aici este prezentată o mare gamă de produse ale industriei uşoare – îmbrăcăminte, tricotaje, încălţăminte şi articole din piele, ţesături, blănuri, accesorii şi echipamente etc. Produsele industriei uşoare autohtone sînt foarte apreciate peste hotare, a mai subliniat sursa citată şi a accentuat că actuala expoziţie va contribui la extinderea exportului de mărfuri şi la stabilirea contactelor de colaborare.

Alexandra Can, preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Uşoară, a menţionat că actuala expoziţie permite apropierea intereselor producătorilor şi ale consumatorilor, identificarea unor noi parteneri de afaceri, evaluarea sortimentului şi a calităţii produselor, precum şi elaborarea unor noi tactici şi strategii pentru dezvoltarea afacerilor.

În cadrul Săptămînii Modei vor fi prezentate noi colecţii de la liderii branşei din Moldova – proiectul “Din inimă”, se va desfăşura Concursul internaţional al tinerilor designeri vestimentari  “ArtPodium”, vor fi prezentate colecţii ale modelierilor cu renume. De asemenea, în aceeaşi perioadă vor fi organizate mai multe seminare şi prezentări pentru specialiştii din industria uşoară.


img14000553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!