ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marea Britanie va sprijini R. Moldova în diversificarea piețelor pentru produsele autohtone

13:49 | 30.10.2014 Categorie: Economie

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Marea Britanie va sprijini Republica Moldova în diversificarea piețelor pentru produsele autohtone și alinierea acestora la standardele Uniunii Europene. Subiectul a fost discutat în cadrul ieri întrevederii directorului general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) Ion Sula cu Philip Batson, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Marii Britanii și Irlandei de Nord în R. Moldova, informează MOLDPRES.

Ion Sula a menţionat că 85% din legislația  Moldovei în domeniul siguranței alimentelor a fost deja armonizată la cea europeană. Directorul a adăugat că prezența Agenției în toate raioanele țării, punctele de trecere la frontieră și terminalele vamale din țară permite sporirea gradului de siguranță alimentară a produselor și facilitează exporturile. Ion Sula a mai prezentat conceptul e-ANSA, care va permite accesul la toată informația necesară și va reduce timpul de emitere a actelor pentru beneficiari. 

Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova a subliniat că apreciază eforturile ANSA și va acorda suportul necesar instituţiei. Oficialii au mai vorbit despre posibilități de finanțare integrală sau parțială a unor proiecte de către Guvernul britanic, pentru fortificarea capacității instituționale a ANSA. 

Potrivit unui comunicat de presă al ANSA, instituţia beneficiază de suportul Guvernului britanic prin intermediul proiectului TWINNING, cu ajutorul Agenției pentru Cercetări în Alimentație și Mediu, care organizează seminare și ateliere de lucru pentru mai multe subdiviziuni ale instituţiei.

img14000556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!