ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Special al OSCE pentru reglementarea transnistreană a accentuat necesitatea dialogului între Chișinău și Tiraspol

14:32 | 30.10.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Radojko Bogojević, şi-a încheiat astăzi vizita în R. Moldova, în cadrul căreia a subliniat importanța contactelor directe frecvente între Chișinău și Tiraspol, informează MOLDPRES.

Pe parcursul vizitei sale de patru zile, Bogojević a avut întrevederi cu Valeriu Chiveri, negociatorul principal interimar din partea R. Moldova, și Nina Ștanschi, negociatorul principal din partea regiunii transnistrene. „Salut înțelegerea ambelor părți de a se întîlni săptămînal după alegerile din Moldova, astfel încît să putem avansa în negocierile privind reglementarea transnistreană”, a spus Bogojević. 

Oficialul a vizitat locația funicularului industrial avariat și periculos, ce se întinde peste rîul Nistru, și care a fost demontat acum în mare parte. „Progresele înregistrate în privința demontării funicularului și pe subiectul școlilor cu predare în grafie latină, administrate de autorităţile Moldovei, sînt exemple pozitive pentru ambele părți care arată cum cooperarea și compromisul pot oferi un bun comun mai mare pentru oamenii de pe ambele maluri ale rîului Nistru”.

Potrivit unui comunicat al OSCE, în timpul întîlnirilor sale Bogojević a fost însoțit de şeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan. Ambii oficiali și-au exprimat speranța că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va fi programată pentru începutul anului 2015. 

Negocierile în formatul „5+2” întrunesc reprezentanți ai părților, precum și ai mediatorilor și observatorilor – R. Moldova, regiunea transnistreană, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, Statele Unite și Uniunea Europeană.

img14000561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!