ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Condoleanţe

13:09 | 31.10.2014 Categorie: Cultură

img14000591

img14000591

img14000591

img14000591

img14000591

img14000591

Colectivul AIS Moldpres regretă profund stingerea din viață a celui care a fost colegul și prietenul Constantin Tănase, remarcabil filolog, publicist de vocație și distins om politic. 

Constantin Tănase a avut o viață tumultuoasă și și-a căutat împlinirea în diverse domenii, aflîndu-se permanent în primele rînduri ale luptătorilor pentru adevărul științific, dreptate și demnitate națională. Doctor în filologie, editorialist, fondator al publicației Timpul, deputat în primul parlament al RM, semnatar al Declarației de Independență, autor al unor cărți de răsunet și numeroase lucrări lexicografice, Constantin Tănase a știut să dea strălucire lucrului făcut și a fost apreciat de publicul larg și de forurile diriguitoare din Republica Moldova și România cu înalte distincții ale celor două state. 

Este decorat cu medaliile ”Meritul Civic” și ”Mihai Eminescu”, cavaler al ”Ordinului Republicii”. În 2004 este decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Comandor, iar în 2014 - cu Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer. 

Este laureat al Premiului Național în domeniul jurnalismului. 

Sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au iubit. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!