ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Microbuzele de rută din capitală vor circula de mîine pe itinerare noi

15:05 | 31.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Microbuzele de rută din capitală vor circula începînd cu ziua de mîine, 1 noiembrie, pe itinerare noi. Acestea nu vor mai merge pe străzile principale din centrul oraşului şi din sectoare. Unele maxi-taxiuri vor avea trasee mai scurte, informează MOLDPRES. 

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a admis astăzi la o conferinţă de presă că modificările propuse ar putea crea incomodităţi locuitorilor capitalei, cărora le va fi mai complicat, potrivit primarului, să circule prin oraş. Însă, Chirtoacă a explicat modificările prin necesitatea de a asigura securitatea călătorilor şi de a acorda prioritate autobuzelor şi troleibuzelor din capitală.

Autorităţile municipale vor examina posibilitatea suplimentării numărului de autobuze şi troleibuze care circulă pe străzile capitalei, întrucît primarul a recunoscut că acestea s-ar putea să nu facă faţă numărului mare de călători după intrarea în vigoare a modificărilor traseelor microbuzelor. 

Noile trasee ale maxi-taxiurilor de rută din capitală au fost anunţate acum două săptămîni. Potrivit lui Chirtoacă, în acest timp municipalitatea nu a primit nici o contestaţie de la transportatorii privaţi de pasageri. Pe lîngă faptul că microbuzele vor avea trasee noi, şoferii vor trebui să afişeze în fiecare unitate de transport orarul de circulaţie, să transporte cel mult zece călători în picioare în funcţie de capacitatea microbuzului, să circule cu o viteză maximă de 50 km/h şi să oprească doar în staţiile de aşteptare. 

Modificarea traseelor microbuzelor a fost amînată de mai multe ori de autorităţile capitalei. 

img14000598

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!