ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Socialiştii democraţi din Parlamentul European şi-au reconfirmat sprijinul pentru parcursul european al Moldovei

16:18 | 31.10.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Socialiştii democraţi din Parlamentul European şi-au reconfirmat sprijinul pentru parcursul european al Moldovei. Mesajul a fost transmis Premierului Iurie Leancă, de către membrii delegaţiei grupului Social-Democrat din Parlamentul European (PE), care se află în vizită la Chişinău, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului. 

Din delegaţie fac parte vicepreşedinţii grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Knut Fleckenstein şi Tanja Fajon, preşedintele delegaţiei PE la Comitetul de Cooperare RM-UE, Andi Cristea, președintele Partidului Socialist European, europarlamentarul Sergei Stanişev şi parlamentarul bulgar Kristian Vigenin. 

Părţile au discutat despre reformele puse în aplicare pentru avansarea în parcursul european al Republicii Moldova. În acest sens, Premierul a menţionat că Republica Moldova apreciază sprijinul constant al Parlamentului European. „Ne bucură faptul că Parlamentul European a inclus ratificarea Acordului pe agenda din 12–13 noiembrie”. De asemenea, Iurie Leancă a salutat alegerea lui Andi Cristea în funcţia de Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare RM –UE. 

Oficialii au vorbit despre Planul Naţional de Acţiuni privind realizarea Acordului de Asociere şi punerea în practică a Matricei de politici pentru suport bugetar privind liberalizarea regimului de vize 2014-2016. 

„De la 28 aprilie, mai mult de 300.000 de cetăţeni ai Moldovei au călătorit în UE fără vize. Deşi a trecut doar jumătate de an, cetăţenii noştri şi-au format deja o atitudine firească faţă de posibilitatea de a circula liber în UE şi nu-şi închipuie acum că poate fi altfel”, a subliniat Prim-ministrul. 

La rîndul lor, membrii delegaţiei au remarcat realizările obţinute de Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani şi şi-au reconfirmat sprijinul plenar pentru parcursul european al ţării noastre. Oficialii au discutat inclusiv despre iniţierea procesului de obţinere, pentru Republica Moldova, a statutului de ţară candidat la aderare. 

Grupul Alianţei Progresiste a Socialiștilor și Democraţilor are 191 de membri în Parlamentul European. 

img14000605

img14000605

img14000605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!