ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Puțuntică s-a calificat pe tabloul principal de la Barbados

18:59 | 31.10.2014 Categorie: Sport

Chișinău, 31oct. /MOLDRES/. Jucătorul moldovean de tenis de masă Andrei Puțuntică s-a calificat astăzi pe tabloul principal al turneului individual din cadrul Campionatului Mondial pe continente (cadeți), care se desfășoară la Bridgetown (Barbados), unde a cedat în primul meci disputat, relatează MOLDPRES. 

El a ocupat locul doi în grupa sa (două victorii și o înfrîngere) și a acces în grupa celor mai buni 16 jucători (tabloul principal), dar i-a cedat în optimile de finală lui Yuto Kizikuri (Japonia) cu scorul 2-4 (7-11, 11-3, 9-11, 4-11, 5-11), fiind eliminat din lupta pentru medalii. Puțuntică va concura pentru a ocupa locul 9. Primul său adversar va fi Yosseff Abdel-Aziiz din Egipt. 

Jucătorul moldovean a promovat împreună cu Cristian Pletea (România) în etapa următoare a turneului de dublu.  În prima zi de întreceri el a devenit vicecampion mondial de cadeți, concursul pe echipe, evoluînd în componența selecționatei Europei. În afară de Andrei Puțuntică, pentru selecționata Europei mai evoluează Artur Abușev (Federația Rusă), Cristian Pletea (România) și Gerrit Engemann (Germania). 

La campionat mai participă reprezentativele Asiei, Americii Latine, Americii de Nord, Oceaniei, Africii, Barbadosului și o echipă de speranțe (Hopes). 

Andrei Puțuntică este originar din Călărași. El s-a antrenat mai întîi în orașul natal, apoi la Chișinău și aproximativ un an la Constanța (România), după care a fost legitimat la un club sportiv din Frankfurt pe Main (Germania). Performanța sa constituie o premieră în tenisul de masă masculin moldovenesc. Cel mai mare succes la Campionatul Mondial pe continente l-a înregistrat în 2010 Olga Blizneț din Dubăsari. Ea a devenit vicecampioană în concursul pe echipe și a obținut medalia de bronz la proba dublu feminin.

img14000619

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!