ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Efectivul Armatei Naționale a desfășurat un exercițiu tactic cu trageri pe timp de noapte

17:19 | 05.11.2014 Categorie: Politică

img14000737

Chișinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi şi studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, au desfăşurat un exercițiu cu trageri pe timp de noapte la Centrul de instruire al unităţii militare, informează MOLDPRES.
 
Potrivit comandantului brigăzii „Moldova”, colonelul Veaceslav Rusu, aplicaţiile au avut ca scop instruirea militarilor în termen şi pe contract pentru efectuarea tragerilor de luptă pe timp de noapte. 

Sursa citată a specificat că la exerciţiu au participat peste 350 de militari, aceştia efectuînd trageri de luptă din tot armamentul de infanterie, aflat în dotarea unităților Armatei Naționale. În timpul aplicațiilor au fost utilizate aparatele de vedere pe timp de noapte NSP-3.

În cadrul exercițiului, subunităţile de artilerie au efectuat trageri de luptă din aruncătoare de mine, tunul obuzier M-30 cu bombe de iluminare şi explozie, ţintele fiind în totalitate nimicite. 

Exerciţiul respectiv a avut loc în conformitate cu planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale, care prevede testarea capacităţilor de luptă a unităţilor militare în condiţii meteorologice specifice.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!