ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cutremur cu magnitudinea de 7,3 de grade s-a produs în estul Indoneziei

09:45 | 15.11.2014 Categorie: Externe

Jakarta, 15 nov. /MOLDPRES/. Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a avut loc sîmbătă în Insulele Moluce, în estul Indoneziei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, care a emis o alertă de tsunami, scrie Mediafax, anunţă MOLDPRES.

Cutremurul a avut loc la ora locală 10.31 şi a fost localizat la o adîncime de 46 de kilometri şi la 154 de kilometri nord-vest de Insula Ternate, potrivit USGS.

"Un tsunami este posibil pe coastele situate pînă la 300 de kilometri distanţă" de epicentrul cutremurului, au anunţat seismologii.

"Valuri tsunami ar putea atinge zone ale Indoneziei, dar şi ale Filipinelor, Japoniei, Taiwanului şi ale altor insule din Pacificul de Sud", a precizat Centrul de alertă a tsunamiurilor din Pacific.

Valuri tsunami de 30 de centimetri pînă la un metru ar putea atinge zone ale Indoneziei, iar valuri sub 30 de centimetri sînt prevăzute pentru coastele Filipinelor, a precizat Centrul.

"Am emis rapid o alertă de tsunami", a declarat pentru AFP un oficial al Agenţiei meteorologice indoneziene.

Indonezia se află pe Cercul de Foc a Pacificului, o zonă în care se ciocnesc plăci tectonice, provocînd o activitate seismică şi vulcanică frecventă.

Un cutremur puternic care a avut loc în 2004 a provocat un tsunami devastator, ce s-a soldat moartea a 170.000 de persoane în provincia indoneziană Aceh şi a altor zeci de mii în alte zone din jurul Oceanului Indian, transmite Mediafax şi MOLDPRES.


img14001046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!