ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două mari personalităţi de peste hotare s-au învrednicit de titluri academice la Chişinău

13:07 | 20.11.2014 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. În perioada 14-16 noiembrie 2014 în Republica Moldova a avut loc Conferința Internaţională a Juriştilor, organizată de Universitatea „Constantin Stere” din Chişinău, care a întrunit peste 300 de personalităţi proeminente din domeniul dreptului din diferite ţări ale lumii, comunică MOLDPRES. 

În cadrul manifestărilor Senatul Universității „Constantin Stere” a acordat titlul academic de Doctor Honoris Causa pentru Justo J. Padron (Spania), unul dintre candidaţii din acest an la Premiul Nobel, şi pentru Sreten Perović, vicepreşedinte al Academiei din Muntenegru. 

În Laudatio rostit cu acest prilej de Ion Deaconescu, președintele Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu”, s-a menţionat: „Justo J. Padron a reînnoit poezia lumii, meritele lui în acest sens nu pot fi măsurate cu niciun premiu.” 

Academicianul Nicolae Dabija, care a trecut în revistă faptele culturale pentru care scriitorul Sreten Perović s-a învrednicit de înaltul titlu de Doctor Honoris Causa, a ţinut să sublinieze între altele: „El e Poetul, cel pe care îl iubeşte Poezia.”

Profesorul doctor Gheorghe Avornic, rector al Universității „Constantin Stere”, vicepreşedinte al Asociaţiei Mondiale a Avocaţilor, a afirmat că cele două personalităţi, creatori de frunte ai literaturii universale, onorează cu numele lor titlurile academice care li s-au acordat de către universitatea chişinăuiană.

img14001205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!