ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Strategia de dezvoltare a educaţiei pentru anii 2014-2020 a fost publicată în Monitorul Oficial

10:20 | 21.11.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Strategia de dezvoltare a educaţiei pentru anii 2014-2020 "Educaţia 2020" a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Strategia prezintă o evaluare a stării actuale a sistemului de educaţie din Republica Moldova, identifică principalele probleme ale sistemului, selectează şi propune soluţii pentru rezolvarea acestora, astfel încît sistemul educaţional să devină “principalul factor de progres economic şi social al ţării.”

Potrivit documentului, printre obiectivele strategiei se numără asigurarea dezvoltării durabile a sistemului educaţional, sporirea accesului la educaţie pentru toţi copiii şi tineri, creşterea eficienţei cheltuirii banului public investit în educaţie şi extinderea sistemului de instruire a adulţilor pe parcursul întregii vieţi.

Autorităţile îşi propun în particular ca pînă în anul 2020, rata de includere în învăţămîntul general obligatoriu de 12 ani a persoanelor cu vîsta de pînă la 19 ani să fie de 100%, ponderea elevilor care acced în învăţămîntul vocaţional tehnic să crească cu 10%,  ponderea absolvenţilor de studii superioare în rîndul populaţiei cu vîrste cuprinse între 30 şi 34 de ani să ajungă la 20%, iar numărul copiilor aflaţi în instituţii de tip rezidenţial  şi a  abandonului şcolar să se reducă.

img14001237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!