ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci instituţii de învăţămînt din R. Moldova vor primi cărţi din partea Guvernului României

14:58 | 21.11.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Cinci instituţii de învăţămînt superior din Republica Moldova vor primi săptămîna viitoare cărţi din partea Guvernului României. Este prima donaţie de carte din ultimii 20 de ani, care ţine cont de solicitările utilizatorilor. Valoarea lotului se estimează la 15 mii de euro, informează MOLDPRES. 

Viceministrul Culturii Igor Şarov a precizat astăzi jurnaliştilor că donaţia vine din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Executivului de la Bucureşti. Lotul cuprinde 259 de titluri de carte, de la 15 edituri prestigioase din România. Între acestea sînt cărţi de muzică, artă plastică, artă teatrală, istorie, limbă română, etnografie, dicţionare şi enciclopedii.  

Cărţile vor fi distribuite Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Universităţii de Stat şi Universităţii Pedagogice de Stat "I.Creangă" din Chişinău, Universităţii de Stat "Alecu Russo" de la Bălţi şi Universităţii de Stat "Bogdan Petriceicu Haşdeu" de la Cahul. 

Totodată, ambasadorul României la Chişinău Marius Lazurcă a opinat că Planul Naţional de  Restaurare a Monumentelor Istorice, întocmit la Bucureşti, ar putea cuprinde şi clădiri de pe teritoriul Republicii Moldova, cum ar fi Biserica de la Căuşeni sau clădirea unde a activat Sfatul Ţării. 

În ultimele două luni, Guvernul României a mai donat un milion de euro pentru restaurarea Sălii cu Orgă de la Chişinău şi un milion de euro pentru renovarea Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Alte 800 mii de euro au fost alocate pentru reparaţia Teatrului "Bogdan Petriceicu Haşdeu" de la Cahul, notează MOLDPRES.  

img14001259

img14001259

img14001259

img14001259

img14001259

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!