ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele R. Moldova a acordat distincții de stat unui grup de cetățeni

16:07 | 21.11.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a acordat astăzi distincții de stat unui grup de cetățeni, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova, în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia la actul de proclamare a Republicii Moldova ca stat suveran, independent şi democratic, s-a conferit „Ordinul Republicii” următorilor deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a douăsprezecea – semnatari  ai Declaraţiei de Independenţă:

Ilie Bratu; Vasile Graf, distincţia a fost transmisă soţiei, doamnei Graf; Ivan Luca, distincţia a fost transmisă soţiei, doamnei Luca; Fiodor Zlatov.

Prin decrete ale Preşedintelui Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniile respective de activitate şi înaltă măiestrie profesională, s-au conferit distincţii de stat ale Republicii Moldova:

„Ordinul Republicii” următorilor:

Alexandru Cazacu, director al Societăţii cu Răspundere Limitată „Cazacu &Co, raionul Criuleni; Anatol Vidrașcu, director general al Grupului Editorial „Litera”, Chişinău. 

S-a conferit „Ordinul de Onoare” următorilor:

Valentin Amariei, prorector la Universitatea Tehnică a Moldovei; Petru Gașin, profesor universitar la Universitatea de Stat din Moldova; Valeriu Rudic, director al Institutului de Microbiologie şi Biotehnologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

S-a conferit Ordinul „Credinţa Patriei” clasa I

Vadim Railean, colonel de poliţie. 

S-a conferit Ordinul „Credinţa Patriei” clasa III

Valerian Gusev, locotenent-colonel de poliţie.

S-a conferit Ordinul „ Gloria Muncii” următorilor:

Tudor Ambros, profesor universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei; Zinaida Anestiadi, profesor universitar la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”; Vera Balova, şef al Direcţiei Generale Învăţămînt, UTA Găgăuzia; Aureliu Bătrînac, şef de departament la Spitalul Clinic Republican; Grigore Bivol, profesor universitar la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”; Alexandru Carauș, vicedirector medical al Institutului de Cardiologie; Mihail Chiperi, director general SA „Apă-Canal” Orhei; Piotr Chirmici, director general al Fabricii de Vinuri „Mold-Nord” SA, raionul Făleşti; Valeriu Dulgheru, șef de catedră la Universitatea Tehnică a Moldovei; Rodica Emilian, şef de secţie la Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”; Valentin Friptu, profesor universitar la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”; Victor Iavorschi, profesor la Liceul Teoretic „Constantin Stere”, oraşul Soroca; Boris Ivanov, profesor la Liceul Teoretic „Doroțcaia”, satul Doroțcaia, raionul Dubăsari; Elena Leancă, preşedinte al Organizaţiei Obşteşti „Cernobîl” din raionul Hînceşti; Nicolae Mogoreanu, șef de departament la Universitatea Tehnică a Moldovei; Ion Pasecinic, consultant principal la Cancelaria de Stat; Sergiu Pavlicenco, profesor universitar la Universitatea de Stat din Moldova; Alexandru Rusu, fost secretar al Consiliului Raional Telenești; Vladislav Scalinschi, preşedinte al Comitetului Sindical al Societăţii pe Acţiuni „Agromaşina”; Nicolae Tafuni, şef adjunct de direcţie în cadrul Agenţiei Teritoriale Centru a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină; Mihail Vlas, director general al Societăţii pe Acţiuni „Moldovahidromaş”; Filip Zubatîi, șef de direcție la Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice. 

S-a conferit Medalia „Meritul Civic” următorilor:

Serghei Andronic, decan la Universitatea Tehnică a Moldovei; Ion Balaban, preşedinte al Organizaţiei Obşteşti „Cernobîl” din raionul  Orhei; Ion Balmuș, decan la Universitatea Tehnică a Moldovei; Gheorghe Cojocaru, conducător al SRL „Luan&Cov Grup”, raionul Şoldăneşti; Constantin Costov, director al Întreprinderii Municipale „Apă-Canal”, Străşeni; Dorian Dogotaru, şef serviciu la Societatea pe Acțiuni „Apă-Canal”, Chişinău; Ilia Garciu, tractorist în SRL „Agro-Sadim”, UTA Găgăuzia; Svetlana Gîrlea, contabil-şef la Universitatea Tehnică a Moldovei; Lucia Talmațchi, metodist la Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”; Serghei Șamrai, preşedinte al Asociaţiei Obşteşti „Jertfele Cernobîlului” din municipiul Bălţi. 

S-a conferit Medalia „Nicolae Testemiţanu” următorilor:

Ludmila Botnarciuc, metodist la Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”; Elena Eni, şef de secţie la Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”. 

S-a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” următorilor:

Valeriu Jereghi, regizor, membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova; Anatol Mîrzenco, cantautor.

S-a conferit Titlul onorific „Maestru în Artă” următorilor:

Inna Hatipova, conferenţiar universitar la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice; Ion Gagim, decan la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi; Oleg Stavinschi, artist plastic.

S-a conferit Titlul onorific „Om Emerit” următorilor:

Mihail Cepraga, medic la Spitalul Republican al Asociaţiei Curativ-Sanatoriale şi de Recuperare; Ilie Demerji, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice din Moldova; Valeriu Istrati, profesor universitar la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”; Petru Todos, prim-prorector la Universitatea Tehnică a Moldovei.

S-a conferit Titlul onorific „Artist Emerit” următorilor:

Ana Dabija – Gușevatîi, artist instrumentist în orchestra aerofonă a Orchestrei Prezidenţiale; Roman Nirca, şef de grupă în orchestra aerofonă a Orchestrei Prezidenţiale.

img14001268

img14001268

img14001268

img14001268

img14001268

img14001268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!