ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FMF a exclus FC Costuleni din campionatul național de fotbal

16:30 | 21.11.2014 Categorie: Sport

Chișinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Comitetul Competiții al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a exclus astăzi echipa FC Costuleni din campionatul național, relatează MOLDPRES. 

Conform deciziei luată, FC Costuleni va fi suspendată din campionatele naționale pe un termen de trei ani. În cazul în care va dori să participe din nou va începe evoluția în Divizia B. Rezultatele meciurilor cu participarea FC Costuleni în actuala ediție au fost anulate. 

Cel mai mult este afectată în această privință FC Milsami Orhei, care a învins în ambele partide jucate cu FC Costuleni. Formaţia va pierde cele șase puncte cîștigate. ”Noi suferim cel mai mult din această cauză. Fenomenul retragerii din campionat al echipelor capătă, cu regret, amploare. Mai devreme sau mai tîrziu, în opinia mea, în Divizia Națională urmează să evolueze doar opt echipe, pentru a evita pe viitor acest lucru nedorit care perturbează desfășurarea normală a campionatului”, a declarat Iurie Osipenco, antrenorul formației FC Milsami. 

Conducerea echipei de fotbal FC Costuleni a decis să o retragă din Divizia Națională a campionatului Moldovei pe motiv că nu are nici un rost să o întrețină. ”Am luat această decizie, deoarece nu mai este posibil să fie atins scopul propus – clasarea în primele patru echipe din campionat, fapt ce ar permite participarea în turneul Liga Europa. Întreținerea formației în continuare ar fi o pierdere zădarnică de bani”, a declarat Andrei Grigor, care a devenit președintele clubului în urmă cu aproximativ o lună. 

În anii precedenți s-au retras din campionat din motive similare Iskra-Stal Rîbnița, Rapid Ghidighici.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!