ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNPF a obţinut cîştig de cauză în disputa cu asigurătorii privind reducerea costurilor „Cartea Verde”

16:38 | 21.11.2014 Categorie: Economie

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Costul poliţei „Cartea Verde” va fi diminuat. Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a obţinut cîştig de cauză în disputa cu asigurătorii  privind reducerea primelor de asigurare de răspundere  civilă auto, informează MOLDPRES.

Colegiul civil al Curţii de Apel Chișinău a emis ieri o decizie prin care a admis apelul declarat de CNPF. Litigiul a fost inițiat după ce Uniunea Asiguratorilor din Moldova a contestat decizia acesteia cu privire la modificarea metodologiei de calculare a tarifelor pentru primele de asigurare de răspundere  civilă auto şi a obţinut suspendarea executării deciziei CNPF.

Prin hotărîrea Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare din iulie 2013, primele Carte Verde, cu valabilitate în toate statele sistemului Carte Verde, inclusiv cele din Uniunea Europeană, pentru perioada de 15 zile, au fost diminuate cu 36 la sută, iar pentru alte perioade – cu 4%.

Ca urmare, spre exemplu, în cazul unui autoturism, prima de asigurare pentru statele UE pe o perioadă de 15 zile va constitui 40,88 euro faţă de 64,15 euro cît achitau şoferii anterior.

Prin decizia Curții de Apel, hotărîrea CNPF „Cu privire la primele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto” „este lăsată în vigoare, iar documentul executoriu prin care s-a dispus suspendarea executării acesteia a fost anulat”, precizează Serviciul de presă al CNPF.

img14001274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!