ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Senatul SUA oferă R. Moldova statut de aliat major non-NATO

12:34 | 12.12.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat recent un proiect de lege, prin care oferă Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei statut de aliat major al SUA fără a fi membre NATO, informează MOLDPRES.

Proiectul prevede, de asemenea, sancţiuni pentru Rusia, în cazul în care sectorul energetic al acestei ţări va sista livrarea de gaze către ţările membre NATO sau către R. Moldova, Ucraina şi Georgia.

Totodată, în proiect se menţionează că, în aceste trei ţări, care au semnat recent Acordul de Asociere cu UE, este necesar de a fi difuzate canalele media din SUA sau Europa care combat propaganda rusească.

Proiectul de lege a fost propus de  senatorul democrat, Robert Menendez. Pentru a deveni lege, documentul urmează a fi votat de Camera Reprezentanţilor din SUA.

img14001973

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!