ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de femei au participat la Forumul Femeilor Lidere din Comunităţile Rurale

14:14 | 12.12.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Peste 100 de femei au participat la cea de-a IV-a ediţie a Forumului Femeilor Lidere din Comunităţile Rurale, care s-a desfăşurat în perioada 11-12 decembrie la Chişinău, informează MOLDPRES.

Participantele au abordat subiecte referitoare la implicarea femeilor în procesul de luare a deciziilor, angajamentele sociale ale viitorului Parlament şi Guvern, consolidarea comunităţilor prin artă, cultură şi tradiţii. “Avem atîtea femei minunate în localităţile rurale, încît atunci cînd le cunoşti înţelegi că Republica Moldova are viitor”, a afirmat ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc.

Varvara Culibaba, director adjunct al Fundaţiei Soros Moldova, a declarat că Forumul vine să încheie un proiect complex care s-a desfăşurat timp de 2,5 ani şi care avea drept scop încurajarea participării femeilor din comunităţile rurale în procesul decizional.

În cadrul Forumului, participantele au elaborat o rezoluţie care urmează să fie transmisă reprezentanţilor autorităţilor publice centrale, liderilor de partide, organizaţiilor neguvernamentale internaţionale şi naţionale. Semnatarele documentului au constatat că în pofida angajamentelor liderilor politici cu privire la promovarea unui număr cît mai mare de femei pe listele de candidaţi la funcţia de deputat, la scrutinul din 30 noiembrie curent, prezenţa femeilor pe liste a fost de 30,5 la sută. Totodată, femeile au solicitat ca în primele 100 de zile ale mandatului noului Parlament, să fie adoptat în lectură finală proiectul care vizează cota minimă de 40% de reprezentare a femeilor în politică.  

img14001977

img14001977

img14001977

img14001977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!