ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PCRM se declară dispus să colaboreze cu partidele proeuropene

12:52 | 14.12.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) este dispus să colaboreze cu partidele proeuropene care în urma alegerilor din 30 noiembrie curent au acces în Parlament. Decizia a fost luată în cadrul plenarei Comitetului Central al formațiunii, care s-a întrunit ieri în ședință, informează MOLDPRES.

„Se permite Executivului politic de a începe consultații cu partidele alese în Parlament pe marginea problemelor legate de statalitate, de integritate, de suveranitate a Republicii Moldova și subiecte legate de executarea platformei electorale a partidului nostru. Asta nu înseamnă o coaliție. Pentru noi au votat peste 300 de mii de cetățeni. Ei au dreptul să fie reprezentați”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Totodată, în cadrul plenarei a fost decisă alegerea lui Artur Reșetnicov în funcția de secretar executiv al formațiunii, iar Violeta Ivanov a devenit președinte al fracțiunii parlamentare a PCRM, în locul Mariei Postoico.

Reprezentații PLDM, PDM și PL - formațiuni care discută de mai bine de o săptămînă despre crearea unei coaliții de guvernare, nu au comentat deocamdată declarațiile comuniștilor.

 

 

img14002015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!