ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va investi 6,5 mln de euro în dezvoltarea regională a R. Moldova

14:06 | 17.12.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Peste 6,5 milioane de euro va investi Guvernul Germaniei în anul 2015 pentru  proiecte de dezvoltare regională în R. Moldova. Banii vor fi cheltuiţi pentru aprovizionarea cu apă şi canalizare, managementul deşeurilor solide şi eficientizarea energetică a clădirilor publice, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC).

Finanţarea din Fondul german pentru investiţii este stipulată în şase Memorandumuri de înţelegere. Documentele au fost semnate ieri de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), MDRC şi administraţiile localităţilor beneficiare. Suportul german va fi oferit prin intermediul proiectului GIZ “Modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova”.

Fiecare memorandum a fost contrasemnat de Agențiile de Dezvoltare Regională care se vor ocupa de achiziții și vor monitoriza investițiile.

Potrivit înţelegerilor, în satul Roşu, raionul Cahul, va fi construit un sistem de canalizare și va fi reabilitată stația de tratare a apelor din orașul Cahul. De asemenea, în domeniul managementului deșeurilor solide urmează a fi construit un Centrul intercomunitar de profil în satul Parcani, raionul Şoldăneşti. Totodată, va fi reabilitat blocul de compactare a deșeurilor din orașul Șoldănești. În sectorul eficienței energetice a clădirilor publice vor fi efectuate investiții de optimizare a consumului de energie la spitalele raionale din Orhei și Nisporeni.  

Proiectul "Modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova" este implementat de GIZ, fiind susţinut financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană.

 

img14002085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!