ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va putea exporta mai multe fructe în Uniunea Europeană

14:57 | 17.12.2014 Categorie: Economie

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Producătorii agricoli din Republica Moldova vor putea exporta o cantitate mai mare de fructe în Uniunea Europeană față de cît era prevăzut în Acordul de Asociere. O rezoluție în acest sens a fost adoptată astăzi de Parlamentul European, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, Republica Moldova va putea exporta pe piețele europene, fiind scutită de taxele vamale, pînă la 40 de mii de tone de mere, zece mii de tone de struguri și zece mii de tone de prune.

"Importanța regulamentului aprobat astăzi servește drept o dovadă de solidaritate în fața greutăților. Este un nou început pentru un sector de importanță vitală pentru economia R. Moldova", a declarat raportorul Sorin Moisa, după procedura de votare.

Contingentele tarifare sînt retroactive începînd cu 1 august 2014 și se vor aplica pînă la sfîrşitul anului 2015. Totalul importurilor din Republica Moldova către UE în 2013 a reprezentat 0,1%.

Documentul de astăzi a fost adoptat de Parlamentul European cu 551 de voturi.

 

img14002088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!