ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pînă la finele săptămînii bugetarii din UTA Gagauz-Yeri vor primi salariile

13:39 | 18.12.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Pînă la finele acestei săptămîni angajaţii sectorului bugetar din UTA Gagauz-Yeri vor primi lefurile curente. Totodată,  vor fi lichidate restanţele salariale acumulate din cauza problemelor financiare create în urma neexecutării bugetului autonomiei pentru 2014, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al administraţiei de la Comrat.

Despre aceasta a anunţat ieri şeful Direcţiei pentru finanţe a executivului autonomiei, Igor Guseinov. Funcţionarul a prezentat başcanului Mihail Formuzal un raport, în care a informat că în pofida situaţiei financiare complicate create în regiune, în zilele următoare vor fi acoperite toate datoriile faţă de bugetari. “Pentru instituţiile preuniversitare banii i-am transferat încă la finele săptămînii trecute. De asemenea, am achitat  plăţile bugetelor locale din primării, iar pînă la sfîrşitul săptămînii curente vom lichida şi restanţele faţă de ceilalţi angajaţi ai sectorului bugetar din autonomie”, a menţionat Guseinov.

În acelaşi timp, başcanul a dispus  Direcţiei finanţe să coordoneze cu comisia de profil a Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri acţiunile necesare pentru a asigura îndeplinirea integrală a bugetului autonomiei pentru anul 2014.  Printre acestea Mihail Formuzal a indicat asupra reducerii cheltuielilor direcţiilor executivului.

În context, s-a decis ca Direcţia pentru finanţe împreună cu Inspectoratul fiscal din autonomie să pregătească  prognozele exacte ale  veniturilor  programate pînă la finele lunii decembrie. Totodată, conducătorii tuturor instituţiilor şi organizaţiilor bugetare din UTA Gagauz-Yeri au fost avertizaţi să-şi planifice cheltuielile în aşa fel, încît să fie îndeplinite obligaţiunile pentru finalizarea anului financiar 2014.

 

img14002110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!