ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federica Mogherini: UE va ajuta Chişinăul să înainteze pe calea sa europeană

15:20 | 18.12.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini. Părţile au discutat despre situaţia din ţară de după alegerile din 30 noiembrie, priorităţile noii guvernări şi agenda europeană a Republicii Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate a îndemnat autorităţile de la Chişinău să accelereze reformele pentru a combate corupţia, pentru a avea o justiţie corectă şi pentru a depolitiza instituţiile naţionale de reglementare. Prim-ministrul în exerciţiu a menţionat că, în realizarea tuturor priorităţilor, Chişinăul mizează pe sprijinul partenerilor externi.

Oficialii au analizat calendarul relaţiilor R. Moldova-UE şi intenţia autorităţilor moldovene de a depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. „Obţinerea statutului de stat candidat la aderare va impulsiona reformele şi va moderniza Republica Moldova”, a reiterat Iurie Leancă.

La rîndul său, Federica Mogherini a declarat că Uniunea Europeană va ajuta Moldova să înainteze pe calea sa europeană.

Tot astăzi, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Valdis Dombrovskis, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, care deţine portofoliul Euro şi dialog social. Cei doi oficiali au vorbit despre evoluțiile în dialogul politic dintre Chişinău şi Bruxelles, precum şi despre asistența financiară pe care Uniunea Europeană urmează să o acorde țării noastre. 

 

img14002130

img14002130

img14002130

img14002130

img14002130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!