ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnaţi cîştigătorii Concursului naţional „Cel mai bun meşter popular al anului”

19:14 | 18.12.2014 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Uniunea Meşterilor Populari  din Moldova a desemnat cei mai buni meşteri ai anului, relatează MOLDPRES.

Potrivit preşedintelui UMPM, Dumitru Costandachi, scopul concursului este promovarea artei şi meşteşugurilor populare în R. Moldova.

La ediţia din anul curent învingători în concurs au devenit meşterii populari Lidia Manea (fibre vegetale) din satul Rubleniţa, raionul Soroca,  Iulia Rusu (suvenire) din Chişinău, Andrei Tihon (prelucrarea artistică a lemnului)  din Neculăeiuca, Orhei şi Parascovia Secrieru (croşetă) din capitală.

Acelaşi premiu în valoare de 1000 de lei  l-au obţinut Ivan Prividiuc (ceramică) din Chişinău, Valentina Guţu (port popular) din satul Gordineştii Noi, raionul Edineţ, Dumitru Daraban (prelucrarea pielii) din oraşul Ialoveni, Alexandru Belinschi (prelucrarea artistică a metalului) din Ineşti, Teleneşti şi Ecaterina Popescu (covor tradiţional) din Clişova, Orhei.

Solicitată de MOLDPRES, meşterul popular Valentina Guţu a afirmat că acest premiu este pentru ea o surpriză. „Mă bucur mult de aceasta. E un premiu care-mi face onoare. Nu este primul şi sper să nu fie nici ultimul. Mă voi strădui să muncesc în continuare şi voi participa şi la alte ediţii ale concursului”, a menţionat Valentina Guţu.

Uniunea Meşterilor Populari din Moldova numără peste 400 de membri.

 

img14002137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!