ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Danemarca a ratificat Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE

11:09 | 19.12.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Danemarca este a 12-a ţară care a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Ministrul danez de externe, Martin Lidegaard, a scris ieri pe pagina sa personală de pe o reţea de socializare că „este foarte fericit că Danemarca tocmai a ratificat Acordul de Asociere dintre UE și Republica Moldova, Ucraina și Georgia”.

„Este un pas important pentru o cooperare mai strînsă”, a menționat Lidegaard.

Pînă în prezent, documentul a fost ratificat de către România, Letonia, Malta, Estonia, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Croaţia şi Polonia.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie curent, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE. 

img14002155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!