ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de Stat al Apărării a participat la reuniunea anuală a Comandamentului Aliat pentru Transformare

13:18 | 19.12.2014 Categorie: Politică

Chișinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat al Apărării, Aurel Fondos, a participat la conferinţa anuală a şefilor responsabili de procesele de transformare din cadrul forţelor armate aliate şi partenere, organizată de Comandamentul Aliat pentru Transformare (ACT), care s-a desfășurat în perioada 16-18 decembrie curent, în orașul Norfolk din statul Virginia, SUA, informează MOLDPRES.

Contactat de agenție, Aurel Fondos a menționat că Reuniunea a avut ca scop realizarea unui schimb de practici de succes în domeniul de transformare şi identificare a unor arii potenţiale de cooperare între statele membre NATO şi cele partenere. "Cei circa 300 de participanţi au abordat subiecte relevante procesului de transformare, dar şi realizări ale programelor implementate de ACT. În acest context, o atenţie deosebită a fost acordată iniţiativelor NATO „Connected Forces Initiative” (Iniţiativa Forţelor Conectate) şi „Smart Defence” (Apărarea Inteligentă)", a specificat secretarul de Stat al Apărări.

Fondos a mai spus că la Norfolk, în premieră, a fost analizat procesul de implementare a Iniţiativei de consolidare a capabilităţilor de apărare (Defence Capacity Building Initiative) şi Platformei de Interoperabilitate (Interoperability Platform), adoptate în luna septembrie curent, în cadrul Summit-ului NATO din Ţara Galilor. Discuţiile s-au axat şi pe identificarea unor mecanisme şi mijloace necesare pentru dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de colaborare dintre NATO şi partenerii săi.

Conferinţa şefilor responsabili de procesele de transformare din cadrul forţelor armate aliate şi partenere este organizată anual de Comandamentul Aliat pentru Transformare al NATO, începînd cu 2006.

img14002162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!