ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de persoane a absolvit cursul de masterat al Academiei Militare "Alexandru cel Bun"

13:28 | 19.12.2014 Categorie: Societate

Chișinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării în exercițiu, Valeriu Troenco, a înmînat astăzi diplomele de magistru celor 28 de absolvenţi ai ciclului de masterat în securitate şi apărare, organizat în cadrul Academiei Militare "Alexandru cel Bun", informează MOLDPRES.

În opinia ministrului, organizarea acestui curs a fost dictată de necesitatea de a înţelege mai bine sectorul de securitate şi apărare, de a-l cerceta, iar acest lucru a fost posibil graţie experţilor naţionali şi internaţionali, membri ai mediului academic, personalităţi notorii în domeniul vizat.

În acest context, Valeriu Troenco a mulţumit partenerilor din Austria, Canada, Cehia, Elveţia, România, Suedia şi SUA, care au avut o contribuţie semnificativă la pregătirea masteranzilor.

Potrivit comandantului-rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, obiectivul programului de masterat, cu o durată de 18 luni, a fost formarea specialiştilor calificaţi în domeniul „Securităţii şi apărării”, cunoaşterea abordărilor teoretice şi practice ale domeniului de securitate naţională şi internaţională.

Sursa citată a specificat că temele propuse pentru cercetare au cuprins abordarea conceptuală a securităţii statului, definirea termenilor de specialitate privind securitatea naţională, tratamentul securităţii statului în contextul influenţei şi intervenţiei externe, identificarea geopolitică a Republicii Moldova, analiza raporturilor interstatale şi regionale, precum şi evaluarea contribuţiei relaţiilor diplomatice şi militare la consolidarea suveranităţii şi securităţii statale a Republicii Moldova.

Cea de-a doua promoţie de magiştri ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” specializaţi în domeniul „Securităţii şi apărării” are 28 de absolvenţi, militari angajaţi prin contract ai Armatei Naţionale, cît şi reprezentanţi ai poliţiei de frontieră, trupelor de carabinieri şi Departamentului Instituţii Penitenciare, dar şi din mediul academic, şi privat.

img14002163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!