ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Partenerii din Letonia vor susţine ADR Nord în proiectele de dezvoltare regională

11:26 | 20.12.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/.  O delegaţie a Ministerului Protecţiei Mediului şi Dezvoltării Regionale din Letonia se află în ţara noastră în perioada 16-21 decembrie. Vizita este prilejuită de împlinirea a cinci ani de la fondarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), care are stabilite relaţii de parteneriat cu instituţia letonă, comunică MOLDPRES.

Agenda vizitei delegaţiei de la Riga în regiunea de nord a inclus mai multe acţiuni în cadrul cărora împreună cu specialiştii ADR Nord au fost planificate programe comune de dezvoltare.  

Astfel, în satul Corjeuţi, raionul Briceni, vineri a avut loc o masă rotundă cu genericul “Agenţia de Dezvoltare Regională Nord la 5 ani de activitate”. Pe lîngă oaspeţii din Letonia, la eveniment au participat funcționari de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, parteneri ai ADR Nord, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai organizațiilor neguvernamentale.

În cadrul mesei rotunde au fost prezentate realizările ADR Nord, fiind stabilite activitățile comune moldo-letone pentru anul 2015. Totodată, raionul  Edineţ și districtul Daugavpils, raionul Florești și districtul Saldus, raionul Briceni și districtul Brocēni, asociațiile obștești „Pro Cooperare Regională” și „Forumul Rural Leton” au semnat acorduri de colaborare.

 

img14002185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!