ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va realiza o coproducţie împreună cu Franţa şi Germania

15:14 | 20.12.2014 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. O coproducţie moldo-franco-germană va fi realizată în R.  Moldova, comunică MOLDPRES.

O propunere de proiect  pentru scurtmetrajul respectiv a fost prezentată de către Ambasadorul  Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii  Franceze la Chişinău, Pascal Vagogne în cadrul întrevederii de ieri cu ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc.

Agenda discuţiei cu demnitarul francez a inclus mai multe subiecte privind colaborarea în domeniul cinematografiei,  Ambasadorul Pascal Vagogne artătîndu-se deschis pentru oferirea asistenţei din partea experţilor francezi în crearea Centrului Naţional  al Cinematografiei şi în realizarea coproducţiilor.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Culturii,  în cursul întrevederii Pascal Vagogne a prezentat, de asemenea, un proiect de cooperare culturală între Alianţa Franceză şi Guvernul Republicii Moldova pentru anii 2015-2020.

Monica Babuc a salutat această aprofundare a relaţiilor moldo-franceze, subliniind faptul că implicarea Ministerului Culturii în evenimentele de promovare a francofoniei reprezintă un element ce ar da pondere promovării limbii şi culturii franceze la nivelul societăţii moldoveneşti. Ministrul în exerciţiu al Culturii a propus aprofundarea mobilităţilor pentru oamenii de cultură autohtoni, pornind de la instruirea managerilor în scrierea de proiecte şi accesarea de fonduri europene şi finalizînd cu posibilităţile de stagiere în Franţa a artiştilor.

Un subiect aparte al discuțiilor a vizat aderarea Republicii Moldova la Programul „Europa Creativă”, părţile subliniind că acesta este un moment crucial pentru stabilirea de noi legături între oamenii de cultură francezi şi cei moldoveni.

img14002199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!