ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii Consiliului Național al Elevilor din colegii și școli profesionale s-au întrunit la Chișinău

10:00 | 30.01.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Peste 30 de elevi din colegii și școli profesionale participă în perioada 29-31 ianuarie la ședința Consiliului Național al Elevilor (CNE) din învățămîntul mediu de specialitate și secundar profesional, comunică MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Educației, în cele trei zile de forum, participanţii vor lucra asupra regulamentului de creare și funcționare a consiliului elevilor și vor face schimb de experiență cu elevii mai multor instituții de învățămînt din municipiu. Totodată, membrii CNE vor discuta cu reprezentanții Ministerului Educației și ai Centrului Național Anticorupție. Elevii vor face o vizită de studiu la una dintre întreprinderile din Chișinău, unde se vor familiariza cu procesul de producere și managementul instituției.  

Consiliul Național al Elevilor din învățămîntul mediu de specialitate și secundar profesional a fost creat la începutul anului curent de studiu. Scopul acestuia este de a  asigura dreptul la opinie și libera exprimare a elevilor. Consiliul constituie o platformă prin care elevii pot să-și facă vocea auzită referitor la aspecte ce țin de activitatea instituțiilor de învățămînt și un mecanism prin care conducerea ministerului consultă opinia lor în elaborarea politicilor educaționale.

Cei 34 de membri ai CNE din colegii și școli profesionale au fost selectați de către o comisie în urma unui concurs național. Ei urmează să se întîlnească în patru ședințe pe parcursul anului de studii 2014-2015.

Un consiliu similar există și pentru elevii din gimnazii și licee.

img15000596

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!