ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 80 mii de kg de produse alimentare au fost distruse în 2014

10:21 | 30.01.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Peste 80 mii de kg de produse alimentare care nu corespundeau cerințelor de siguranță au fost distruse în anul 2014, informează MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), pe parcursul anului trecut, au fost efectuate mai mult de 15 mii de controale oficiale în unitățile de alimentație publică, comerţ, depozitare, distribuţie şi consum.

În urma verificărilor au fost înaintate 555 de procese verbale în instanță de judecată, dintre care 80 la sută au fost cîștigate.

Pentru a preveni neconformitățile din domeniul siguranței alimentelor, ANSA își propune acțiuni de informare, cum ar fi seminare pentru agenții economici și publicarea articolelor în presă pentru sensibilizarea opiniei publice și schimbarea comportamentului beneficiarilor.

img15000598

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!