ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele mai performante întreprinderi au fost premiate în cadrul Galei Businessului Moldovenesc

10:44 | 30.01.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a organizat ieri, Gala Businessului Moldovenesc, în cadrul căreia au fost decernate premiile pentru cele mai performante întreprinderi, învingătoare ale concursurilor „Marca comercială a anului", „Premiul pentru realizări în domeniul calității", laureații concursului Medalia de Aur a Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova" și cîștigătorii concursului „Promovăm siguranța alimentară", organizat de Fundația Est-Europeană cu sprijinul Uniunii Europene, Guvernelor Suediei și Danemarcei, informează MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului de presă al CCI, parteneri în organizarea evenimentului au fost Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), Ministerul Economiei, cu instituțiile sale specializate – Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Institutul Național de Standardizare, Institutul Național de Metrologie, Centrul național de acreditare „MOLDAC" și Asociația patronală în domeniul evaluării conformității produselor, Fundația Est-Europeană, Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul USAID CEED II. 

Concursurile sus-menţionate au drept obiectiv stimularea competitivității întreprinderilor autohtone. Concursul „Marca comercială a anului" este la cea de-a XII-a ediție și este organizat de către CCI şi AGEPI, adunînd pe parcursul acestor ediții circa 1000 de participanți. În acest an, pentru „Marca comercială a anului" au fost depuse 73 de dosare, care au concurat pentru distincții în 11 categorii.

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității" a fost reluat de către CCI și partenerii săi – Asociația patronală în domeniul evaluării conformității produselor și instituțiile specializate ale Ministerului Economiei - Institutul Național de Standardizare, Institutul Național de Metrologie, Centrul național de acreditare „MOLDAC" – după o pauză de mai bine de cinci ani. Criteriile de selectare a învingătorilor în acest concurs presupun implementarea la întreprinderi a sistemelor de management al calității și  standardelor naționale și internaționale în producere. Astfel, la prima ediție a concursului au participat 22 de întreprinderi, care s-au înscris la patru categorii: produse industriale, produse de larg consum; produse alimentare și agricole; servicii.

Medalia de aur a Expoziției Naţionale „Fabricat în Moldova" este decernată întreprinderilor care au avut cea mai bună prestație în cadrul ediției curente a Expoziției „Fabricat în Moldova".

 

 

img15000599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!