ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a desfășurat tradiționala ”Cină Olimpică”

11:06 | 30.01.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a desfășurat ieri, la Palatul Republicii, tradiționala ”Cină Olimpică” la care au fost făcute totalurile anului 2014 şi au fost anunțate obiectivele pentru anul 2015, relatează MOLDPRES.

”Mișcarea olimpică din țară a înregistrat și urcușuri, și căderi, dar pe ansamblu a avut evoluții meritorii la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Anul acesta este foarte important. Vom participa cu aproximativ o sută de sportivi la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku (Azerbaidjan), membrii loturilor naționale se vor încadra în disputele pentru obținerea biletelor olimpice de acreditare la Olimpiada de la Rio de Janeiro”, a declarat în mesajul de salut adresat invitaților la festivitate Nicolae Juravschi, președintele CNOS.

Omagierea celor mai buni performeri a demarat cu oferirea ordinului ”Meritul Olimpic” boxerilor cu renume mondial, Timofei Screabin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Seul (1988) și Veaceslav Gojan, posesor al bronzului la Olimpiada de la Beijing (2008).

Pe scenă au fost invitați apoi cei mai buni zece sportivi ai anului 2014 în frunte cu Mihail Sava, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de lupte libere. Laureații au fost felicitați de primul președinte al țării, Mircea Snegur. ”Vă felicit în calitate de susținător al mișcării olimpice din țară, de la începuturi. Apreciez înalt eforturile depuse pentru dezvoltarea acesteia de către primul președinte Efim Josanu şi actualul ei lider, Nicolae Juravschi. Vă doresc succese în continuare”, a spus el.

Conform rezultatelor înregistrate în 2014, cea mai bună federație la genuri de sporturi olimpice a fost desemnată cea de lupte, condusă de Victor Peicov. Cel mai bun antrenor al anului a fost declarat Ruslan Bodișteanu. Cupa ”Femeia și sportul” i-a fost înmînată șefei Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Diplome şi trofee au fost oferite și reprezentanților disciplinelor sportive neolimpice, celor mai tinere talente, veteranilor şi reprezentanților mass-media.

”Cina Olimpică” este organizată tradițional pe 29 ianuarie, ziua fondării Comitetului Național Olimpic. 

 

 

img15000604

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!