ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Italia are loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

12:29 | 30.01.2015 Categorie: Externe

Roma, 30 ian. /MOLDPRES/. Marii electori au început vineri să voteze în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Italia, după ce joi, în primul tur, majoritatea au dat buletinele de vot goale, iar cinci l-au propus pe căpitanul echipei de fotbal AS Roma, Francesco Totti, transmite Mediafax, preluată de MOLDPRES.

În primele trei tururi, un candidat trebuie să obţină două treimi din voturile celor 1.009 mari electori - senatorii, deputaţii şi reprezentanţi regionali - adică 672 de voturi. Dar începînd cu cel de-al patrulea tur, este suficientă majoritatea simplă, adică 505 voturi.

În primul tur, joi după-amiază, 538 de mari electori au dat buletinele de vot goale.

Votul se desfăşoară fără candidatură şi fiecare elector este liber să înscrie numele candidatului pe care îl susţine.

Joi, cinci buletine de vot aveau înscris numele lui Francesco Totti, dar acestea au fost considerate nule, deoarece căpitanul echipei de fotbal AS Roma nu a împlinit vîrsta de 50 de ani prevăzută de Constituţie pentru şeful statului.

img15000610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!